menu

JOHNNY SPIES

Front-end en meer

Wie ben ik

Johnny Spies

Ik ben Johnny Spies, een 22-jarige front-end & visual designer. Sinds mijn Mavo heb ik al veel interesse voor het internet. Ik probeer in deze periode dus ook al veel op het web. Eerst met wat gratis website diensten. Maar uiteindelijk leer ik mijzelf HTML en CSS door veel te googlen en uit te proberen.

Mijn interesse voor mooie dingen op het internet brengt mij in 2009 naar de opleiding Interactief vormgeven aan het Mediacollege Amsterdam. Na het eerste jaar op deze opleiding ontdek ik dat je met wat kennis over het maken van websites geld kunt verdienen. Met als gevolg dat ik in juli 2010 bij de Kamer van Koophandel zit om Ontwerpbureau Spies Design te registreren.

Door de vraag van klanten naar websites met een CMS en webshop mogelijkheid, heb ik leren werken met Wordpress, OpenCart en Joomla.

Tijdens mijn eerste stage bij noon design, voor de opleiding Interactief Vormgeven, heb ik beter leren vormgeven in Photoshop. Hier is mij ingeprent om tot op de pixel precies te werken.

Mijn tweede stage was bij CloseContact. Dit is een dialoog marketing bureau. Hierbij heb ik kennis gemaakt met de wereld van de e-mail marketing.

Na het behalen van mijn MBO diploma had ik het gevoel dat ik nog heel veel kon leren. Dit heeft mij doen besluiten om een poging te gaan wagen op het HBO. In september 2013 ben ik begonnen met de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Al snel bleek dat ik inderdaad nog veel kon leren.

Ervaring

Vaardigheden